Tekst samenvoegen in Excel

Als je in meerdere cellen tekst hebt staan die je wilt samenvoegen in 1 cel, kan je dat heel gemakkelijk doen met de TEKST.SAMENVOEGEN functie. Daarnaast kan je het ook doen door middel van het “&” teken.

Voorbeeld tekst samenvoegen

=TEKST.SAMENVOEGEN(A2;" ";B2)

Engelstalige Excel:
=CONCATENATE(A2;" ";B2)

Wat je in de bovenstaande formule ziet, is een samenvoeging van drie waardes: de tekst in cel A2, een handmatige spatie en de tekst van cel B2. De handmatige spatie bestaat uit een spatie tussen twee aanhalingstekens. Als je die niet toevoegt, komt de achternaam vast te zitten aan de voornaam; dat is in dit geval niet de bedoeling.

Alternatieve optie

Als alternatief op de ingebouwde formule van Excel kan je ook gebruik maken van het ampersand (&) teken. Dit doet precies hetzelfde en is in feite nog efficiënter qua formule. Deze ziet er dan als volgt uit.

=A2&" "&B2

Volg onze Excel Basiscursus

Zou jij de basis van Excel wel wat beter onder de knie willen krijgen? Volg dan onze Basiscursus! De cursus in volledig in het Nederlands en we hebben deze zelf gemaakt. Daarnaast bevat de cursus leuke én praktische opdrachten. Ook kun je persoonlijke begeleiding van Bas krijgen als je hulp nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *