Tekst naar getal veranderen in Excel

Tekst is links uitgelijnd tegen de celwand en bevat een waarschuwing (groen driehoekje).

In Excel kun je tekst gemakkelijk omzetten naar getallen.

Voorbeeld

Om tekst snel om te zetten naar een getal, selecteer je eerst de reeks die je wilt omzetten. Vervolgens klik je op het dialoogvenstertje met het uitroepteken. Hier kun je kiezen voor “Converteren naar getal”.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

2 reacties

  1. Hey,
    Ik werk al jaren op deze manier om de getalen te converteren.
    Nu ineens sinds een aantal weken krijg ik dit uitroeptekentje niet meer, weet u hoe dit kan komen?

    1. Hoi Gwenny, kan het zijn dan sommige al als een getal staan, of dat sommige helemaal geen getal zijn (ook niet in potentie?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *