Tabbladen zichtbaar maken in Excel

Er zijn drie mogelijke oorzaken voor niet-zichtbare tabbladen.

Tabblad verborgen

Als je de balk met tabbladen wél ziet, is de kans het grootst dat je tabblad verborgen is. Rechtsklik dan op een willekeurig tabblad en kies voor Zichtbaar maken.

Vervolgens krijg je een dialoogvenster te zien. Hier kun je zien welke tabbladen er verborgen zijn en deze weer zichtbaar maken.

Balk met tabbladen verborgen

Het kan ook zijn dat de hele balk met tabbladen niet zichtbaar is. Ga in dat geval naar Bestand –> Opties –> Geavanceerd en zet een vinkje bij Bladtabs weergeven.

Tabblad via VBA / macro verborgen (Very Hidden)

Tot slot kan het zijn dat een tabblad ‘zeer verborgen’ is via de tabblad-eigenschappen binnen de ontwikkelaarsomgeving. Je kunt dit controleren door binnen Excel de sneltoetsen ALT + F11 in te toetsen . Klik links bovenin op het juiste tabblad, en zorg dat de optie xlSheetVisible geselecteerd is.

Volg onze Excel Basiscursus

Zou jij de basis van Excel wel wat beter onder de knie willen krijgen? Volg dan onze Basiscursus! De cursus in volledig in het Nederlands en we hebben deze zelf gemaakt. Daarnaast bevat de cursus leuke én praktische opdrachten. Ook kun je persoonlijke begeleiding van Bas krijgen als je hulp nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *