Tabblad ontwikkelaars activeren

Om in Excel Macro’s te kunnen opnemen of schrijven, zul je het lint (dit zijn de hoofd-tabbladen bovenin Excel) aan moeten passen, zodat het tabblad ontwikkelaars ook wordt weergegeven in alle Excelbestanden. Dit doe je als volgt.

Klik op Bestand –> Opties –> Lint Aanpassen
Vervolgens vink je rechts de optie “Ontwikkelaars” aan.

Klik op OK. Nu zie je rechtsboven in je excel bestand het tabblad “Ontwikkelaars” staan. Nu kun je aan de slag met macro’s ofwel VBA!

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *