Stelling van Pythagoras in Excel

In Excel kun je eenvoudig de stelling van Pythagoras toepassen.

Formule stelling van Pythagoras

A² + B² = C²

Voorbeeld stelling van Pythagoras

In ons voorbeeld zijn A en B de korte zijden van de driehoek met een afmeting van 2,4 en 3,5 centimeter. Deze moeten eerst individueel in het kwadraat, om ze vervolgens de uitkomsten bij elkaar op te tellen. Deze twee stappen worden binnen één functie uitgevoerd, namelijk de KWADRATENSOM functie. Hierna wordt de WORTEL functie gebruikt om de lengte van de derde zijde te berekenen.

=WORTEL(KWADRATENSOM(C1;C2))

Engelstalige versie:
=SQRT(SUMSQ(C1;C2))

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *