Somproduct (SUMPRODUCT) functie in Excel

=SOMPRODUCT(B2:B6;C2:C6)

SOMPRODUCT is een zeer handige functie binnen Excel. Je kunt aan deze functie twee (of meer) gebieden/velden toevoegen. Vervolgens doet Excel twee dingen: van beide gebieden vermenigvuldigt Excel de cellen regel voor regel. Daarna telt Excel de vermenigvuldigde waardes bij elkaar op.

Somproduct bespaart tijd en werkbladruimte

Zonder deze functie, zou deze berekening veel meer tijd kosten. Daarnaast zou je ook veel meer ruimte in Excel nodig hebben, omdat je eerst nog per regel moet vermenigvuldigen. Zie hieronder wat Excel in feite voor je doet.

Het bovenstaande screenshot is dus de omslachtige variant van de SOMPRODUCT functie.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *