Snel facturen maken in Excel

Ben jij een ondernemer of zzp-er? Bespaar tijd en geld met dit handige facturatiebestand. Wij hebben een Excelbestand gemaakt, waarmee je eenvoudig offertes, facturen en creditfacturen kunt maken. Ook kun je deze direct naar de klant mailen. Lees hieronder meer, of bekijk de introductievideo.

Administratie wordt bijgehouden

Je kunt met dit bestand drie documenttypen maken: offertes, factureren en creditfacturen. Zodra je een bestand opslaat, wordt er automatisch een PDF document opgeslagen in de juiste map. Ook wordt de administratie bijgewerkt in het werkblad verkoopgegevens. Hier kun je al je facturen, offertes en creditfacturen bekijken, en ook de status bijhouden.

Automatisch e-mails opstellen, inclusief factuur als bijlage

Je kunt er voor kiezen om tijdens het opslaan van je document meteen een email op te stellen. Dit doe je door het vinkje “Ook e-mail opstellen” aan te klikken. Als je nieuwe klant hebt, vul je eenmalig de gegevens in, waarna deze zijn opgeslagen in het werkblad “Klanten”. Hierdoor kan het Excelbestand de benodigde gegevens ophalen, zoals emailadres, naam en klantnummer.

Emailen kan zowel met Microsoft Outlook als Mozilla Thunderbird

Het automatisch opstellen van e-mails werkt met Microsoft Outlook, maar óók met Mozilla Thunderbird. Thunderbird is een gratis emailprogramma, dus dat is ideaal en laagdrempelig voor ondernemers die niet met Microsoft Outlook werken.

Direct aanvragen van facturatiebestand

De kosten voor dit bestand zijn 99 euro, exclusief btw. Je kunt vervolgens dit bestand kosteloos blijven gebruiken. Vul hieronder jouw gegevens in bespaar veel tijd op het versturen van facturen, offertes en creditnota’s.


Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen uitgewerkt. Staat jouw vraag er niet bij, schroom niet om contact op te nemen met Bas.

Wat krijg ik precies als ik dit bestand koop?

Je ontvangt het offerte- en facturatiebestand, welke je levenslang kunt gebruiken. Ook kan Bas voor jou dit offerte- en facturatiebestand instellen qua logo en kleuren. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Werkt dit bestand ook met macOS?

Nee, je hebt Windows nodig om dit bestand te kunnen gebruiken.

Werkt dit bestand ook in de webversie van Excel?

Dit bestand werkt niet in de webversie van Excel. Je hebt het Excelprogramma op je computer nodig.

Ik wil aan de slag met het offerte- en facturatiebestand, maar de macro’s worden geblokkeerd (rode balk met beveiligingsrisico). Hoe kan ik deze macro’s toestaan?

Sluit het facturatiebestand af. Rechtsklik op het bestand en kies voor “Eigenschappen”. Kies vervolgens voor “Blokkering opheffen”. Kies hierna voor “toepassen” en daarna voor “OK”. Zie onderstaande screenshot. Als je nu het bestand opent, zou deze moeten werken.

Kan ik ook handmatig klanten toevoegen?

Ja, dat kan in het werkblad “klanten”. Let wel op: het klantnummer moet altijd een getal zijn. Als het klantnummer geen getal is, krijg je een foutmelding zodra de deze klant probeert in te laden via “Nieuw document”.

Het urenregistratiebestand wordt niet toegevoegd als bijlage. Hoe kan dit?

Zorg dat je in de klantmap een Excelbestand hebt staan met als bestandsnaam Urenspecificatie.xlsx én dat je in de Instellingen de optie “Urenspecificaties toevoegen” op “Ja” hebt gezet. De klantmap is een map binnen de hoofdmap, zie de Instellingen-knop voor de locatie van de hoofdmap.

Waarom kan ik niet alle cellen van het werkblad aanpassen?

Dat komt omdat er veel afhankelijkheden zijn. Zonder de werkbladbeveiliging is het zeer eenvoudig om het bestand per ongeluk “kapot te maken”. Daarom zijn deze onderdelen beveiligd. Als je iets wil aanpassen, dan kun je contact opnemen met Bas.

Mag ik dit bestand doorverkopen of doorsturen naar anderen?

Nee, het is niet toegestaan om dit bestand door te sturen naar anderen. Als je dit doorstuurt naar anderen zonder expliciete toestemming van SnelExcel.nl, dan overtreedt je hiermee het auteursrecht. Doe dit altijd in overleg met Bas.

Kan ik ook op maat gemaakte aanpassingen laten doorvoeren?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met Bas.


Reviews van tevreden klanten

Sten Janssen
Sten Janssen
2023-10-04
Snel geholpen en helemaal naar wens!
Martijn Hoekstra
Martijn Hoekstra
2022-11-14
Ik kon het probleem met mijn bestand niet zelf oplossen. Met behulp van Bas van SnelExcel is het snel opgelost. Dit is iemand met kennis van zaken en klantvriendelijk. Top!
Ben
Ben
2022-08-23
Een deskundige trainer die weet waar hij over praat. Prettige begeleiding en voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik ben zeer tevreden!
Dick Bochoven
Dick Bochoven
2022-08-20
Zeer goede excelcursus, Bas legt alles perfect uit, met veel persoonlijke begeleiding. Aanrader!!