Scheidingsteken voor Excel formules aanpassen

Je kunt het scheidingsteken voor de parameters van je Excel functies aanpassen in Windows. Dit kan op de volgende manieren. Dit hebben we zowel uitgewerkt voor Windows 10 als voor Windows 11.

Scheidingsteken Excel functies aanpassen in Windows 10

Ga naar Start > Instellingen (tandwiel) > Tijd en Taal > Land/Regio. Klik vervolgens op “Extra Instellingen voor datum, tijd en regio”. Dat staat rechtsboven in het scherm. Klik vervolgens op “De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen”.

Klik daarna op “Meer instellingen…” (zie onderstaande screenshot).

Voer nu bij het vakje lijstscheidingsteken het scheidingsteken naar keuze in. Klik vervolgens op “Toepassen” en daarna op “OK”.

Als je dit hebt gedaan kun je Excel opnieuw opstarten en dan kun je het nieuwe scheidingsteken gebruiken om naar jouw volgende argument te gaan binnen de Excel functie.

Scheidingsteken Excel aanpassen in Windows 11

Ga in Windows 11 naar Start en Type “Configuratiescherm”. Klik op “Configuratiescherm” zodra je deze ziet verschijnen. Klik vervolgens op “De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen” (onder het kopje Klok en Regio).

Klik vervolgens op “Meer instellingen” en voer bij het lijstscheidingsteken jouw gewenste lijstscheidingsteken in.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *