Rasterlijnen in Excel verbergen

Je kunt je Excel document wat “schoner” maken door de rasterlijnen onzichtbaar te maken. Hierdoor komt er wat meer nadruk te liggen op de gegevens in plaats van de spreadsheet zelf.

Om de rasterlijnen te verbergen klik je bovenin op BEELD. Vervolgens krijg je onder het gedeelte “Weergeven” een aantal opties die je kunt in- en uitschakelen, waaronder “Rasterlijnen”.

Opties voor weergave onder het tabblad “BEELD”

Als je de rasterlijnen verbergt, is het mooier en overzichtelijker om de data die erin staat, te voorzien van randen. Dit kan je doen via de Start –> onderdeel Lettertype.

Voorzie je data van randen.

Om een voorbeeld te geven, zie je hieronder een screenshot van een kleine tabel met hoofdsteden. Doordat de rasterlijnen zijn verborgen, ziet het overzicht er meteen een stuk rustiger en overzichtelijker uit. Verder begint de tabel in kolom B en is kolom A smaller gemaakt, zodat er een klein beetje marge aan de linkerkant zit, waardoor de gegevens er net wat beter uitspringen.

Een “schoon” eindresultaat.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *