Organigram in Excel maken

Wist je dat je heel eenvoudig in Excel een organigram kunt maken? In dit artikel doen we het voor en maken we tevens een organogram met foto’s.

Ga naar Invoegen -> Illustraties -> SmartArt. Kies vervolgens voor Hiërarchie -> Hiërarchie met afbeeldingen en cirkels.

Vervolgens kun je eenvoudig foto’s toevoegen door op de afbeeldingsicoontjes te klikken.

Als je het organigram aanklikt, komen er in het lint bovenin ook nog twee extra hoofdbladen waar je de instellingen waaronder vormgeving en kleur kunt aanpassen.

Verder kun je in het organigram ook onderdelen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Stel je wilt bijvoorbeeld een extra medewerker toevoegen onder het hoogste niveau, dan rechtsklik je op het onderdeel dat het hoogste staat. Vervolgens kies voor Vorm toevoegen -> Vorm eronder toevoegen.

Extra tip: stel je hebt wat vormen toegevoegd en de lijnen staan niet meer netjes recht, dan kun je het organigram aanklikken en vervolgens naar SmartArt-ontwerp gaan. Hierna klik je op Graphic opnieuw instellen. Dan staan alle lijntjes netjes, maar je nieuwe onderdelen blijven wel behouden.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *