Map van huidige Excel bestand openen

Het kan handig zijn om direct mappen te kunnen openen vanuit je Excel bestand. Bijvoorbeeld als je een Excel bestand met ordernummers hebt, waarvan je de bijhorende map wil kunnen openen (in dat geval moet je natuurlijk wel zorgen dat je per order een map hebt). Zie onderstaande overzicht met ordernummers.

Met onderstaande macro kun je de bijhorende map openen door op een ordernummer te staan en de macro te activeren. Voeg onderstaande code toe aan een nieuwe VBA module.

Sub OpenBestandsmap()
 
  Dim salesMap As String
  Dim OrderNummer As String
  
  salesMap = "C:\MijnBedrijf\Sales Orders\"
  
  OrderNummer = ActiveCell.Value
    
  Call Shell("explorer.exe" & " " & salesMap & OrderNummer, vbNormalFocus)
  
End Sub

Je salesMap variabele is een vaste map op je harde schijf/netwerkschijf die je zelf kunt instellen. Dit is een vaste waarde. Let op dat deze eindigt met een backslash.

Het dynamische gedeelte zit in de orderNummer variabele. Deze wordt namelijk bepaald door de waarde van de cel die je hebt geselecteerd.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *