Keuzelijst maken in Excel met tabel als bron

In Excel kun je eenvoudig een keuzelijst maken met de waarden van een tabel als invoer. Hiervoor moet je eerst een tabel met één kolom maken, waarin je de met keuzeopties toevoegt, bijvoorbeeld personeelsnamen. Zorg ervoor dat je tabel ook een koptekst heeft (hieronder “Personeelsnamen”). Zie onderstaande screenshot.

Ga vervolgens naar Formules > Namen beheren. Kies voor Nieuw en selecteer bij “Verwijst naar” de waarden van de tabel (zonder de koptekst). Vul bij Naam een naam naar keuze in. In onderstaande geval is gekozen voor de naam “personeelsnamen”. Klik op OK. Zie onderstaande screenshot.

Vervolgens kun je een keuzelijst maken via Gegevens > Gegevensvalidatie. Kies hiervoor de optie Lijst en voer bij Bron de naam in die je voor je selectie had gekozen. Klik vervolgens op OK. Zie onderstaande screenshot.

Nu kun heb je de keuzelijst toegevoegd op de cel(len) die je had geselecteerd. Het mooie is dat, als je de tabel uitbreid met nieuwe namen, deze nieuwe namen ook worden meegenomen in de keuzelijst.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *