Hypotheken berekenen in Excel

Wil jij berekenen wat de maandlasten van jouw hypotheek worden? Met dit Excelbestand zie je alles in één overzicht! Je kunt hiermee zelf je maandelijkse hypotheeklasten uitrekenen door de hoofdsom, de looptijd in maanden en het rentepercentage in te vullen. Vervolgens kun je inzien wat je maandlasten worden, uitgesplitst in rente en aflossing.

Bonus: je krijgt meteen een vergelijking tussen de twee meest voorkomende hypotheekvormen: de lineaire hypotheek met de annuïteiten hypotheek. Download het Excel bestand en laat weten wat je ervan vindt!

Annuiteiten hypotheek vergelijken met lineaire hypotheek

Beide hypotheekvormen hebben hun eigen voordelen. De lineaire hypotheek heeft als voordeel dat de totale kosten lager zijn dan bij een annuïteiten hypotheek. Dat komt doordat je in de beginperiode meer aflost dan bij een annuïteiten hypotheek.

Bij de annuïteiten hypotheek is het totale maandbedrag altijd hetzelfde. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste weet je precies waar je aan toe bent aangezien je hypotheeklasten elke maand hetzelfde zijn. Daarnaast hoef je in de beginperiode geen hogere kosten te maken.

Eindelijk eens goed worden in Excel? Volg de tweedaagse Excel Basiscursus van SnelExcel.nl in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Kosteloos via het STAP budget. Lees hier meer.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

11 reacties

  1. Oh wat maakt Excel het leven toch makkelijker -als je het beheerst-.
    Nu ik Excel niet zo heel goed beheers ben ik super blij met de vergelijking annuiteit vs lineair. DANK

  2. Wat een fijn en overzichtelijke sheet, waarbij je per maand kan zien wat de rente, aflossing en restschuld is én natuurlijk je maandbedrag. Dank Bas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *