Excel VBA module toevoegen aan de VBA editor

Je kunt eenvoudig een Excel VBA module aan een workbook toevoegen. Je gaat naar je VBA Editor (sneltoetsen ALT + F11). Links zit het projectvenster, zie het blauw gearceerde gedeelte hieronder.

Om een nieuwe module toe te voegen kun je rechtsklikken binnen het projectvenster en kiezen voor de optie “Insert” –> “Module”. De module wordt nu toegevoegd aan een nieuwe map binnen het VBA project.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

4 reacties

    1. Wat snap je niet, Ghislain? Misschien dat ik hier binnenkort nog een video bijmaak en dan kan ik jouw vraag meteen meenemen.

  1. Ik heb een Excel bestand, gemaakt in Office 2003, van een wachtwoord kunnen ontdoen. Dit weliswaar met Office 2013, huidige extensie was .xlsx, maar het maakt dus ook verschil met welke versie het bestand ooit is aangemaakt. Ik heb het script via VBA laten draaien en ontdaan van wachtwoord. Super oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *