Excel macro maken met ChatGPT van OpenAI

Als je hulp nodig hebt met het maken van een Excel macro, of even snel iets wilt checken, kun je tegenwoordig gebruik maken van de chat bot (ChatGPT) van OpenAI.

Inhoudsopgave

1. Wat is ChatGPT en wat kan het doen?

2. Aanmelden en login bij ChatGPT

3. Maken van een Excel macro via ChatGPT

1. Wat is ChatGPT en wat kan het doen?

Deze vraag hebben we gesteld aan het computerprogramma zelf! En hieronder vind je het antwoord.

Deze chatbot is een computerprogramma dat is ontworpen om te communiceren met mensen via tekst of spraak. Het is getraind op een grote hoeveelheid tekst en is in staat om vragen te beantwoorden en gesprekken te voeren op een natuurlijke manier, net zoals een menselijke gesprekspartner. De chatbot gebruikt kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om te begrijpen wat mensen vragen en om op een relevante manier te reageren. Het doel van de chatbot is om mensen te helpen met hun vragen en om informatie te delen op een gemakkelijk toegankelijke manier.

Hoe je je vraag stelt, is ook bepalend voor het antwoord dat je krijgt. Hieronder stel ik de vraag alsof ik tegen een persoon praat. Zoals je kunt zien is het antwoord geformuleerd vanuit de eerste persoon (de ik-vorm).

Als chatbot ben ik in staat om vragen te beantwoorden en gesprekken te voeren op een natuurlijke manier. Ik ben getraind op een grote hoeveelheid tekst en kan daardoor informatie geven over een breed scala aan onderwerpen. Dit kan gaan van algemene kennis tot specifieke vakgebieden. Ik ben ook in staat om taalbarrières te overwinnen door mijn antwoorden in verschillende talen te geven. Als je een vraag hebt, aarzel dan niet om die te stellen. Ik zal mijn best doen om je vraag te beantwoorden en je te helpen met wat je ook maar wilt weten.

2. Registratie en aanmelden

Je kunt een eenvoudig aanmelden op https://chat.openai.com/chat. Mocht je nog niet zijn aangemeld, kun je met je e-mailadras gratis een account aanmaken. Ook kun je je Microsoft of Google account gebruiken om direct in te loggen.

3. Bekijk de Youtube Video waarin we een eenvoudige macro maken met behulp van ChatGPT

In onderstaande video maken we met behulp van ChatGPT een eenvoudige macro om de tekst in een tekstveld te updaten. Heb je vragen over het toepassen van ChatGPT voor Excel macro’s? Schroom niet om contact op te nemen!

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *