Excel macro activeren

Er zijn veel manieren om een Excel macro te activeren. In dit artikel bepreken we de meest voorkomende opties.

Commandbutton

Een veelgebruikte en eenvoudige manier is via een commandbutton. Deze voer je in via Developer –> Insert –> Button (form control). Zie onderstaande screenshot.

Vervolgens kun je klikken waar je de button wilt hebben. Je kunt ook klikken en slepen om de button in jouw gewenste grootte te hebben.

Nadat de button is ingevoegd, krijg je een dialoogvenster te zien waarin wordt gevraagd welke macro je wilt koppelen aan de button. Dit is niet perse direct noodzakelijk, dit kun je later ook nog wijzigen.

Command toevoegen aan Quick Access Toolbar

Soms is het niet handig om een knop midden in je werkblad toe te voegen. In dat geval kun je ervoor kiezen om een Command toe te voegen aan je Quick Access Toolbar. Zie onderstaande screenshot.

Vervolgens kom je in de “opties” terecht. Hier kun je kiezen voor de optie “Macros”. Nu krijg je een overzicht te zien van de macro’s in je huidige werkmap / bestand. Selecteer de juist macro en klik op “Add”. Zie screenshot hieronder.

Zodra je op “Add” hebt geklikt komt de macro in het rechtervenster te staan. Eventueel kun je nog het pictogram aanpassen door in het rechtervenster de macro te selecteren en op “modify” te klikken. Kies dan jouw gewenste icoontje en klik daarna op “OK”.

Vervolgens is de macro toegevoegd aan jouw Quick Access Toolbar.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *