Dubbele waarden verwijderen in Excel

Om dubbele waarden te verwijderen selecteer je eerst een cel in de regio waarvan je de waarden wilt ontdubbelen. Daarna ga je naar Gegevens –> Dubbele waarden verwijderen.

Vervolgens krijg je een dialoogvenster te zien.

In bovenstaande voorbeeld zijn alle kolomnamen aangevinkt. Dit houdt in dat Excel alleen regels verwijdert als de hele regel dubbel is. Je kunt echter ook slechts één kolom aanvinken. Dan verwijdert Excel overal de regels op basis van die ene kolom.

Let op de kolomnamen

Vaak bevatten gegevens in de bovenste rij een kolomnaam, zoals in onderstaande voorbeeld. Zorg er dan voor dat je Mijn gegevens bevatten kopteksten hebt aangevinkt. Als je geen kolomnamen hebt, moet je juist zorgen dat het vinkje uitstaat.

Kopiëren en ontdubbelen naar andere locatie

Met het geavanceerde filter (Gegevens –> Geavanceerd), kun je direct waarden kopiëren naar een andere locatie en tevens ontdubbelen.

In het voorbeeld hieronder wordt kolom E gekopieerd naar kolom G en tevens in kolom G ontdubbeld.

Dit resulteert vervolgens in het volgende.

Volg onze Excel Basiscursus

Zou jij de basis van Excel wel wat beter onder de knie willen krijgen? Volg dan onze Basiscursus! De cursus in volledig in het Nederlands en we hebben deze zelf gemaakt. Daarnaast bevat de cursus leuke én praktische opdrachten. Ook kun je persoonlijke begeleiding van Bas krijgen als je hulp nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *