Dubbele waarden markeren in Excel

Binnen Excel kun je eenvoudig dubbele waarden markeren. Selecteer eerst de cellen waarbinnen je wilt controleren of er dubbele waarden inzitten. (Je kunt ook gehele kolommen tegelijk selecteren door bovenin op de letters te klikken.) Ga vervolgens via tabblad Start naar Voorwaardelijke opmaak en kies voor Markeringsregels voor cellen –> Dubbele waarden.

Vervolgens kun je nog kiezen welke opmaak de dubbele waarden moeten krijgen. Let op dat deze opmaak de eventuele “normale opmaak” zal overschrijven.

Voorwaardelijke opmaak verwijderen

Om de voorwaardelijke opmaak te verwijderen ga je weer naar Start –> Voorwaardelijke opmaak –> Regels wissen –> Regels uit gehele tabblad verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de voorwaardelijke van de geselecteerde cellen te verwijderen.

Volg onze Excel Basiscursus

Zou jij de basis van Excel wel wat beter onder de knie willen krijgen? Volg dan onze Basiscursus! De cursus in volledig in het Nederlands en we hebben deze zelf gemaakt. Daarnaast bevat de cursus leuke én praktische opdrachten. Ook kun je persoonlijke begeleiding van Bas krijgen als je hulp nodig hebt.

Een reactie

  1. Ik heb een lijst met circa 1000 rijen waarin er per rij een cijferreeks zit die geen duplicaten mag bevatten. Ik zou natuurlijk per regelde reeks kunnen selecteren en die voorwaardelijke opmaak kunnen toepassen maar dat is een hels karwij. Is er een simpele manier om die opmaakregels te kopieren naar de overige regels waarbij de voorwaardelijke opmaak van dubbele waarden enkel geldt voor de specifieke regel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *