Dropdown maken in Excel

In Excel kun je eenvoudig dropdown menu’s toevoegen aan jouw bestand. In dit artikel zullen we dit stap voor stap toelichten.

Benoem je gegevensbereik

Deze stap is niet per se nodig, maar wel handig. In ons voorbeeld gebruiken we een lijstje met voornamen. We maken eerst een verwijzing naar dit gegevensbereik.

Selecteer de gegevens voor in jouw dropdown. Klik vervolgens op het naamvak boven cel A1 en voer hier een naam in; in ons geval ‘namenlijst’. Je hebt nu een verwijzing naar jouw dropdowngegevens gemaakt. Je kunt namen voor gegevensbereik ook toevoegen en beheren via ‘Formules’ –> ‘Namen beheren’.

Gegevensvalidatie via een lijst

Selecteer nu de cellen waarvoor je een dropdown menu wilt toevoegen. Ga vervolgens naar ‘Gegevens’ –> ‘Gegevensvalidatie’ en kies voor ‘Lijst’ onder het kopje ‘Toestaan’. Voer vervolgens bij ‘Bron’ de naam van jouw gegevensbereik in. Let op dat je begint met een ‘=’ teken.

Klik op ‘OK’ en de dropdownmenu’s worden zichtbaar zodra je op een van de desbetreffende cellen klikt.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *