Data groeperen in Excel

Een van de handige manieren om een uitgebreid Excel-document overzichtelijk te houden is door data te groeperen. Dit kan voor zowel kolommen als rijen. We gebruiken onderstaande data als voorbeeld.

voorbeeld data

Belangrijk is dat je eerst 1 of meerdere kolommen of rijen selecteert (rijen en kolommen kunnen niet tegelijk worden gegroepeerd). Nadat je de selectie hebt gedaan, ga je naar gegevens –> groeperen.

groepeer je data

Zodra je op groeperen hebt geklikt, zie je dat er boven je kolommen (of naast je rijnen) een optie verschijnt om gegroepeerde gegevens in te klappen. Dit doe je door op de “1” te klikken (linksboven). Om data vervolgens weer uit te klappen, kies je voor “2”. Dit is eigenlijk een handigere optie dan kolommen of rijen verbergen, omdat je via “groeperen” sneller de data weer zichtbaar kan maken.

Hier is de gegroepeerde data ingeklapt. Klik op de “2” of op het plusje om zichtbaar te maken.

Excel hulp nodig?

Heb je een Excel vraagstuk? Neem dan contact met mij (Bas) op. Ik denk graag met je mee! Je kunt dan uitleggen waar je hulp bij kunt gebruiken. Vervolgens maak ik een inschatting of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij te helpen en doe ik een voorstel.

Het eerste gesprek is altijd volledig kosteloos én vrijblijvend. Mail of bel me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *