Barcodes maken in Excel

Barcodes maken in Excel is super eenvoudig! Je kunt namelijk barcode-lettertypes downloaden en vervolgens installeren op je computer. Deze zijn dan in je programma’s, waaronder ook Excel, te gebruiken.

Stap 1: Barcode lettertype downloaden

Ga naar Dafont en zoek een barcode lettertype naar keuze. Als je twijfelt, kies dan bijvoorbeeld voor deze.

Stap 2: Pak het lettertype uit

Lettertypes die je download vanaf Dafont worden standaard als ZIP-bestand aangeleverd. Deze kan je uitpakken door te rechtsklikken op het zip-bestand en te kiezen voor “Hier uitpakken”. Er kunnen meerdere bestanden in het ZIP file zitten, zoals een “bijsluiter” in de vorm van een tekstbestand, waarin extra informatie is toegevoegd. Het daadwerkelijke lettertype is een .ttf (True Type Font) bestand.

Stap 3: installeer het nieuwe lettertype

Om je nieuwe lettertype te installeren hoef je alleen maar te rechtsklikken op het .ttf bestand en te kiezen voor “Install”. Nadat je dit hebt gedaan, kun je in excel het font lettertype eenvoudig selecteren in het dropdown-menu met lettertypes. Zie onderstaande afbeelding.

Nu kun je aan de slag met Barcodes!

selecteer het barcode lettertype in Excel

3 reacties

 1. Beste Bas,

  Het downloaden en installeren is goed gegaan, echter heb ik een vraag.
  Ik heb artikelen waar een barcode op zit. Volgens een scan met mijn telefoon is de barcode achterop het artikel type code 128. Ik wil in een excel overzicht een stuks of 10 unieke artikelen scannen en vervolgens in exact dezelfde barcode weergeven. Zo kan ik dat printen en aan de klant geven zodat hij deze codes weer kan gebruiken. Echter de barcode op mijn artikel komt niet overeen met de code welke ik weergeef op mijn excel-blad. Wat doe ik fout? Is de barcode achterop mijn artikel geen code 128 of heb je hier meerdere varianten in? Hopelijk is het iets eenvoudigs en kunt mij hiermee helpen.

  Alvast bedankt.

  Vr. groet,

  Stefhan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *